Nimipalvelintietueiden hallinta

Voit lisätä ja muokata nimipalvelintietueita cPanel-hallinnasta. Saatat joutua muokkaamaan tai lisäämään tietueita kun liität verkkotunnuksellesi kolmannen osapuolen palveluita. Ole tarkkana muuttaessa nimipalvelintietueita sillä väärin määritettynä voi sähköposti tai verkkosivut lakata toimimasta.

Nimipalvelintietueita voit hallita cPanelista kohdasta Zone Editor.

Valitse Hallinta.

Huomaathan seuraavat seikat muuttaessasi nimipalvelintietueita:

• Päivitys voi kestää 1 tunnin ajan. TTL kertoo ajan sekunneissa kuinka kauan pitäisi kestää, oletuksena 1 tunti.
  • Nimikenttää ei voi jättää tyhjäksi vaan siinä tulee olla vähintään verkkotunnuksesi. Päätä domainnimi pisteellä esim omadomain.jotain.

Palvelumme tukemat nimipalvelintietueiden tyypit

A-tietue:

A-tietueella voit ohjata domainin tai alidomainin palvelimen IP-osoitteeseen. Oletuksena esimerkiksi omanimi.jotain osoite on ohjattuna 185.179.117.X IP-osoitteeseen. Muokkaamalla tätä tietuetta voit ohjata verkkosivusi liikenteen toiselle palvelimelle.

Huomaathan tarkistaa, että MX-tietue ohjaa edelleen mail.omadomain.jotain osoitteeseen ja ohjaa 185.179.117.X IP-osoitteeseen. Näin pysyvät sähköpostit toiminnassa normaalisti vaikka verkkosivut ohjaisi toisen palveluntarjoajan palvelimelle.

MX-tietue:

MX-tietue määrittää mihin sähköpostit ohjataan. MX-tietueen voi osoittaa alidomainille tai domainiin mutta ei IP-osoitteeseen. Tämä osoitettu domain/alidomain tulee osoittaa sähköpostipalvelimen IP-osoitteeseen.

MX-tietueessa prioriteetilla määritetään ensisijainen ja toissijainen palvelin. Yleensä tämä on 0 (nolla), jolloin tämä on ensisijainen palvelin.

Mikäli käytät toisen palveluntarjoajan sähköpostipalveluja, tarkistathan palveluntarjoajan ohjeesta nimipalvelintietueet.

CNAME:

CNAME-tietueen voi luoda ainoastaan alidomaneille (esim. www.omadomain.jotain) ja tämän voi osoittaa toiselle domainille tai alidomainille mutta ei suoraan IP-osoitteeseen. Tämä toinen domain/alidomain tulee osoittaa IP-osoitteeseen.

TXT:

TXT-tietue sisältää tekstiä, jota käytetään moneen tarkoitukseen. Tätä käytetään esim. vahvistamaan domainisi omistajuus eri palveluntarjoajan palveluihin, SPF ja DKIM-tietueissa.

Nimipalvelintietueen lisääminen

Voit lisätä uuden tietueen valitsemalla Tietueen lisääminen pudotusvalikosta tietuetyypin.

Syötä tämän jälkeen annettuihin kenttiin seuraavat arvot:

• Nimi: omadomain.jotain
  • TTL: Time To Live -arvo. Tarkoittaa välimuistissa olevaa aikaa, oletuksena 3600 eli 1 tunti.
  • Tyyppi: A-tietue
  • Tietue: Tietueen arvo, tässä tapauksessa IP-osoite

Uusi tietue alkaa toimimaan noin tunnin kuluessa.

Nimipalvelintietueen muokkaaminen

Valitse tietueen vierestä Muokkaa ja syötä uusi arvo.

Muutos astuu voimaan noin tunnin kuluessa.

Jäikö jotain epäselväksi, tai tarvitsetko muuten vain lisää apua ongelmaasi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme mielellämme!
  • Nimipalvelimet, Nimipalvelin, nimipalvelintietue, dns, tietue, nimipalvelintietueet