Mikä on webhotelli?

Mikä on webhotelli?

Webhotelli (eng. shared web hosting) on palvelu, johon on paketoitu verkkotunnuksen, sähköpostien ja kotisivujen ylläpitoon tarvittavat ominaisuudet. Pakettiin sisältyy verkkotunnuksen ohjauspalvelut (nimipalvelu/DNS), kotisivutila ja sähköpostilaatikot.

Kotisivut voi tehdä esimerkiksi ilmaisella WordPress-ohjelmistolla. Tämän lisäksi tarvitaan kotisivutila, jotta sivustosi näkyisi internetissä. Halutessasi sähköpostiosoitteet omalla verkkotunnuksella tulee sinulla olla verkkotunnukset lisäksi käytössä jokin sähköpostipalvelu. Webhotellin ajatus on olla käyttäjälle helppokäyttöinen ja edullinen ratkaisu näiden asioiden tekemiseen. Itse verkkotunnus on yleensä ostettava erikseen.

Domain-hässäkkä

Onko webhotelleissa eroja?

Eri palveluntarjoajien tarjoamat webhotellit voi erota teknisesti toisistaan. Isommat erot ovat kuitenkin asiakaspalvelussa ja sen laadussa.

Palvelua ja palveluntarjoajaa valitessa kannattaa miettiä millaiset asiat ovat itselle merkityksellisiä. Joillekin asiakaspalvelun saatavuus on tärkeintä, toiselle edullinen hinta, kolmannelle mahdollisuus tehdä kaikki itse ilman tarvetta asiakaspalvelulle.

Täysin teknisiä ominaisuuksia ei voi ostaessa sivuuttaa. Tekniikkaa ymmärtämätönkin olisi hyvä selvittämään palvelua valitessa ainakin seuraavat asiat:

  • Pystyykö webhotellissa ylläpitämään kotisivuja halutulla julkaisujärjestelmällä. Esimerkiksi usein kaikkein halvimmissa palveluissa ei voi ylläpitää WordPress-sivustoja.
  • Sisältääkö webhotelli SSL-sertifikaatin. Tätä tarvitaan, jotta kotisivusi ja sivuja selaavan käyttäjän välinen liikenne voidaan salata ja internet-selaimet näyttävät kotisivusi ilman varoituksia sivuston mahdollisesta vaarallisuudesta.

Miksi valita Webhotellit.com

Tavoitteemme on tarjota palvelua, jonka käyttö on helppoa ja kannustaa tekemään kotisivuja myös itse. Olemme madaltaneet aloittamisen kynnystä tarjoamalla ilmaisen testiosoitteen, jolloin et tarvitse omaa domainia sivuston rakentamisen aikana tai jos vasta harjoittelet kotisivujen tekemistä. Saat meiltä webhotellin, vaikka kuukaudeksi kerrallaan, jolloin voit testata palvelua sitoutumatta palveluun pitkäksi aikaa. Webhotelleihin kuuluu myös 14 päivän rahat takaisin-tyytyväisyystakuun (huom. ei koske verkkotunnuksia).

Palvelumme on edullinen. Ylläpito on pitkälle automatisoitu ja palvelu perustuu itsepalveluun. Olemme tehneet töitä varmistaaksemme palvelun laadun. Pieninkin palvelumme sopii mainiosti WordPress-julkaisujärjestelmälle ja sisältää ilmaisen SSL-sertifikaatin. Lue miksi webhotellimme on erinomainen valinta WordPress-sivujen toteutukseen.


Tilaa Webhotelli