Webhotelleihimme on mahdollista liittää useita verkkotunnuksia eli domaineja. Näin yhdellä sivustolla voi olla useita osoitteita niin, että voit ylläpitää samassa webhotellissa useita verkkosivustoja tai verkkosivulla on useita aliasosoitteita käytössä.

cPanel mahdollistaa verkkotunnuksen lisäämisen cPaneliin kahdella tavalla:

• Lisädomainina
  • Aliaksena

Kun lisäät webhotelliimme uuden osoitteen, varmista että verkkotunnuksella on käytössä Webhotellit.comin nimipalvelimet. Nimipalvelimia voi muuttaa verkkotunnuksesi nykyinen ylläpitäjä tai verkkotunnusvälittäjäsi. Lisätietoa nimipalvelimista löydät täältä.

• ns1.webhotellit.com

• ns2.webhotellit.com

• ns3.webhotellit.com

Huomaathan, että kaikki sivustot samassa cPanel-webhotellissa käyttävät samaa yhteistä levytilaa ja muita webhotellin resursseja. Raskaimmille sivustoille suosittelemme omaa webhotellia.

Lisädomain

Mikäli haluat luoda samalle webhotellille useita sivustoja, voit käyttää webhotellissa olevaa Lisädomain-ominaisuutta.

Lisädomainin voit lisätä cPanel-hallinnasta Domainit-> Lisädomainit.

Syötä Uusi domainin nimi kenttään verkkotunnuksesi, jonka haluat lisätä webhotelliin.

cPanel täyttää automaattisesti muut kentät, kuten aliverkkotunnuksen ja hakemisto-polun. Hakemiston tulee olla public_html hakemiston alla. Jatka valitsemalla Lisää Domain.

Nyt verkkotunnus on lisätty palveluusi. Varmista, että uusi verkkotunnus käyttää nimipalvelimiamme tai verkkotunnuksen kotisivuliikennöinti on ohjattu webhotellisi IP-osoitteeseen.

Alias

Aliakset ovat hyödyllisiä kun yhdelle sivustolle halutaan lisätä useita osoitteita. Näin esimerkiksi example.com ja example.org -osoitteilla aukeaisi sama sivusto.

Aliaksia voit lisätä cPanelista -> Domainit -> Aliakset. Syötä uusi verkkotunnuksesi ja valitse Lisää domain.

Nyt verkkotunnus on lisätty palveluusi. Varmistathan, että tällä verkkotunnuksella on käytössä nimipalvelimimme tai verkkotunnuksen kotisivuliikennöinti on ohjattu webhotellisi IP-osoitteeseen.

• cPanel, verkkotunnus