Jokaiseen webhotellipakettiimme kuuluu nimipalvelut verkkotunnuksille. Nimipalveluita hallitaan cPanel-käyttöliittymästä kohdasta DNS-tietueiden hallinta.

Verkkotunnusparkki palvelumme ei sisällä nimipalvelinten hallintaa, vaan verkkotunnuksen 301-uudelleenohjauksen.

Verkkotunnustilaukset eivät sisällä nimipalvelimia. Tätä varten teidän tulee tilata Nimipalvelin-palvelu tai lisätä verkkotunnus olemassa olevaan webhotellipalveluun.

Nimipalvelinasetukset

Jos verkkotunnuksesi on toisella välittäjällä (registrar), voit käyttää webhotellipakettiisi kuuluvia nimipalvelimia. Ilmoita alta löytyvät nimipalvelimet verkkotunnusvälittäjällesi. FI-verkkotunnusvälittäjän voit tarkistaa Traficomin sivuilta verkkotunnushaun avulla. Kansainvälisten verkkotunnuksien ylläpitäjän voit tarkistaa ICANN:in sivujen Whois-hausta.

Nimipalvelin 1: ns1.webhotellit.com (185.179.117.7)

Nimipalvelin 2: ns2.webhotellit.com (185.179.117.8)

Nimipalvelin 3: ns3.webhotellit.com (185.28.245.52)

Nimipalvelintietueet

Voit itse hallita cPanelin kautta nimipalvelintietueitasi. Oletuksena nimipalvelimet ohjaavat meidän palvelimillemme.

Tuemme seuraavia DNS-tietueita:

A -> Tämän tietueen avulla voit osoittaa verkkotunnuksen ja/tai aliverkkotunnuksen ulkoiselle palvelimelle (IPv4)

AAAA -> Tämän tietueen avulla voit osoittaa verkkotunnuksen ja/tai aliverkkotunnuksen ulkoiselle palvelimelle (IPv6)

CNAME -> Tämän tietueen avulla voit määrittää aliverkkotunnuksen osoittamaan esimerkiksi pääverkkotunnuksellesi

MX -> Tällä tietueella määrität sähköpostipalvelimet verkkotunnuksellesi. Oletuksena tämä osoittaa omalle verkkotunnuksellesi.

Tässä on lista yleisistä palvelussamme käytetyistä nimipalvelintietueista. Muuta omanimi.fi vastaamaan omaa verkkotunnustasi ja kohdeosoite osoittamaan sinulle ilmoitettua IP-osoitetta. Mikäli käytössäsi on kolmannenosapuolen palveluita, tulee sinun muuttaa verkkotunnuksen kohdeosoitetta sen mukaisesti.

Verkkotunnuksenosoite Tietueen tyyppi Kohde
omanimi.fi A 185.179.117.1X
omanimi.fi MX mail.omanimi.fi
mail.omanimi.fi A 185.179.117.1X
webmail.omanimi.fi A 185.179.117.1X
cpanel.omanimi.fi A 185.179.117.1X
autoconfig.omanimi.fi A 185.179.117.1X
autodiscover.omanimi.fi A 185.179.117.1X

Nimipalvelimien tietueiden muutokset päivittyvät palvelimella heti, mutta muutoksen näkyminen verkossa voi kestää muutaman tunnin.

• Nimipalvelimet, DNS