Webhotelli-palveluissamme on käytössä ilmainen Let's Encrypt -sertifikaatti, joka haetaan palveluun automaattisesti. Voit kokeilla onko sertifikaatti sinulla jo käytössä kirjoittamalla sivustosi osoitteen selaimeesi ja lisäämällä S-kirjaimen osoitteen alussa olevan http:n perään (https://). Jos sertifikaatti ei näytä toimivan, voi olla, että sitä ei ole ehditty vielä hakea. Automaattinen sertifikaatin haku tapahtuu aina yöaikaan, joten kokeile käyttöä vaikka seuraavana aamuna uudelleen.

Suosittelemme testaamaan sivustosi toimivuuden HTTPS-muodossa ennen kuin kaikki kävijät ohjataan käyttämään suojattua yhteyttä. Ota ohjaus käyttöön jos sivusto toimii ongelmitta HTTPS-muodossa (selaimen osoitepalkista osoite alkaa “https//:“). Mikäli toimivuudessa ilmenee ongelmia, ole yhteydessä sivustosi tekijään.

1. Kirjaudu webhotellisi cPaneliin (ohje: cPanel-kirjautuminen).

Valitse cPanelista Tiedostonhallinta.

2. Tiedostonhallinnassa valitse public_html. Public_html hakemisto on hakemisto, jonne tallennat verkkosivusi.

3. Public_html-hakemistossa valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten valitse Näytä piilotetut tiedostot (dotfiles). Tallenna tämä asetus.

4. Asetuksien tallentamisen jälkeen tulee näkyviin .htaccess tiedosto. Valitse tiedosto ja tämän jälkeen Muokkaa.

5. Valitse aukeavasta ikkunasta Edit.

6. Lisää alla oleva konfiguraatioon ja Tallenna muutokset:

RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well\-known/acme\-challenge/ RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Mikäli on käytössä on WordPress, tässä on esimerkki konfiguraatiosta sitä varten:

#BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well\-known/acme\-challenge/
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
#END WordPress

Mikäli käytössänne on Drupal 8, voitte käyttää esimerkiksi seuraavanlaista uudelleenohjausta. Lisätkää alla oleva koodin pätkä RewriteEngine on rivin alle .htaccess tiedostossa