Suosittelemme käyttämään Webhotellissa uusimpia PHP-versioita. Jos käytössä on vanha PHP 5, nopeutuu sivusto huomattavasti päivittäessä uusimpaan PHP 7-versioon. Sivuston nopeampi toiminta antaa sivustostasi luotettavamman kuvan, ja se auttaa hakukonenäkyvyydessä. Sivustosi nopeutta voit tarkastella esim. Googlen PageSpeed Insights -työkalulla.

Versio on asiakkaan itse helposti vaihdettavissa hallintapaneelissa. Valittavina ovat versiot 5.1 - 7.4 (uusin tällä hetkellä). Uusin julkaistu versio on asiakkaidemme saatavilla aina pian sen virallisen julkaisun jälkeen.

PHP-version päivitystä ei tehdä automaattisesti, koska kaikki sivustot eivät välttämättä toimi oikein uusimmalla versiolla. Tästä syystä asiakkaan tulee tehdä päivitys itse ja varmistaa sivustonsa toimivuus päivitettävällä versiolla.

Lue lisää: Ohje PHP-version vaihtamiseen

Nopeutta myös lisäosilla

Myös PHP:n lisäosilla voi saavuttaa nopeushyötyä, erityisesti kannattaa tarkastaa että OpCache-lisäosa on valittuna.

Lue lisää: Ohje PHP-asetuksien ja lisäosien muuttaminen

Salatun yhteyden käyttöönotto

Oletko vielä tehnyt sivuillesi ohjausta salattuun https-yhteyteen? Tarjoamme kaikille verkkotunnuksille ilmaisen SSL-sertifikaatin, jonka avulla sivustoa voidaan käyttää salatun yhteyden ylitse. Salattu yhteys myös mahdollistaa HTTP/2- ja QUIC-protokollan käyttämisen, jotka nopeuttavat sivustosi latausnopeutta, varsinkin kuvien ja muiden lisätiedostojen kohdalla.

Salattu yhteys on muutenkin suositeltava. Se voi parantaa sivustosi hakukonesijoituksia ja antaa sivustostasi luotettavan kuvan. Selaimet ja mm. Google kannustavat sivustoja salatun yhteyden käyttämiseen.

Lue lisää: Ohje salatun yhteyden käyttöönottoon24.01.2020

« Takaisin