Lomavastaaja eli automaattinen vastaaja on sähköpostin toiminto, jolla voit määrittää automaattisen vastauksen, kun olet tavoitettamattomissa.

Lomavastaajan voit määrittää palvelussamme kirjautumalla Webmailiin osoittessa webmail.omadomain.jotain.

Korvaa omadomain.jotain omalla verkkotunnuksellasi. Kirjautumistunnuksena on sähköpostiosoitteesi ja sähköpostiosoitteen salasana. Huomaa, ettei tähän sivustolle voi kirjautua cPanel-tunnuksella tai salasanalla.

Avaa oikealta yläkulmasta sähköpostiosoitetta valitsemalla pudotusvalikko sielä sieltä Automaattiset vastaajat.

Valitse Lisää automaattinen vastajaa

Määritä nyt automaattinen vastaaja ja valitse lopuksi Luo/Muokkaa.

Suosittelemme määrittämään "väli" eli odotusajaksi 24 tuntia. Tämä tarkoittaa että automaattinen vastaaja vastaa lähettäjälle kerran 24:ssä tunnissa enintään. Näin ei sähköpostin lähettäjälle lähetetä jokaisen sähköpostiviestin yhteydessä automaattista viestiä. Lähdeosoitteeksi tulisi määrittää lähetyssähköpostiosoitteenne.