Tämän ohjeen avulla määrität Googlen Gmail hakemaan ja lähettämään sähköpostia webhotellit.com-palvelusi sähköpostilaatikosta. Näin voit käyttää sähköpostiasi Gmailin kautta samaan tapaan kuin lähettäisit viestejä Googlen Gmailissa.

Ethän käytä Välittäjät ominaisuutta uudelleenohjataksesi sähköpostia Gmail-palveluun, sillä tämä aiheuttaa ongelmia sähköpostipalvelussamme, koska Google voi estää jatkossa viestien kulun heidän palveluun suuren viestimäärän takia.

Tätä varten tarvitset sähköpostilaatikon palvelussamme. Voit luoda sen ohjeemme  mukaisesti.

Kirjaudu Gmailiin Google-tunnuksillasi (Ohje)

Valitse oikealta ylänurkasta ratas-kuvakkeesta Asetukset

Valitse Tilit ja tuonti -välilehti.

Valitse sitten Lue sähköpostit muiden tilien kautta kohdasta Lisää sähköpostitili.

Kirjoita tähän uuteen aukeavaan ikkunaan sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Seuraava.

Syötä käyttäjätunnuksesi seuraavassa muodossa omaosoite@omadomain.jotain  ja sähköpostitilisi salasana. POP-palvelimen osoite on mail.omadomain.jotain ja sen portti on 995. Raksita “Käytä aina salattua yhteyttä” vaihtoehto käyttöön. Korvaa sähköpostiosoite samalla kuin käyttäjätunnuksesi ja omadomain.jotain omalla verkkotunnuksellasi.

Raksittakaa "Jätä kopio haetusta viesteistäsi palvelimelle", jos käytätte samaa sähköpostilaatikkoa useammassa asiakasohjelmassa. Näin Google jättää viestit myös meidän palveluumme. Tällöin kuitenkin tulee muistaa, että poistamallla viestin Googlen Gmail-palvelusta ei poista viestejä Webhotellit.comin palvelimilta. Varmistathan, että teillä on tarpeeksi tallennustilaa webhotellissa käyttessäsi tätä ominaisuutta.

Nyt on lisätty saapuvan postin asetukset Gmailiin. Seuraavaksi lisätään lähtevän postin palvelin, että voit lähettää sähköpostia Gmailin kautta. Valitse kyllä, haluan lähettää viestejä osoitteesta...

Syötä tähän lähtevän palvelimen osoite mail.omadomain.jotain ja portiksi 587. Korvaa omadomain.jotain omalla verkkotunnuksellasi. Kirjoita käyttäjätunnuksesi ja salasana. Nämä ovat samoja kuin aikaisemmin syöttämäsi saapuvan postina asetuksissa. Käytä TLS suojattua yhteyttä.

Seuraavalla sivulla syötä nimesi mikä näkyy kun lähetät sähköpostiviestiä.

Sinulle nyt lähetetään vahvistuskoodi ja linkki sähköpostiosoitteeseesi, jonka haluat liittää Gmailiin. Vahvista avaamalla linkki tai syöttämällä sähköpostiviestissä oleva koodi Gmailiin.

Voit hakea koodin Webmailissa https://omadomain.jotain:2096 tai https://webmail.omadomain.jotain. Korvaa omadomain.jotain omalla domainillasi.

Nyt voit käyttää Gmailia sähköpostin lähettämiseen omalla domainillasi. Voit muuttaa jälkikäteen asetuksia Gmailin asetuksista. Muistathan valita oikea lähettäjä sähköpostiosoite kirjoittaessasi uutta viestiä Gmailissa.

• Gmail, Sähköposti, POP3