Verkkotunnuksen siirto toiselta palveluntarjoajalta Webhotellit.com:iin

Voit siirtää verkkotunnuksesi helposti meidän ylläpitoomme. Verkkotunnuksen ylläpitäjänä huolehdimme verkkotunnuksesi vaatimat uusinnat ja muutokset domainrekisteriin. 

Aloita verkkotunnuksesi siirto meille täältä.

Fi-verkkotunnus

Fi-verkkotunnussiirtoa varten tarvitset välittäjän vaihtoavaimen. Tämän saat nykyiseltä verkkotunnusvälittäjältäsi, jonka voit tarkistaa tarvittaessa Traficomin sivuilta: Kuka toimii verkkotunnusvälittäjänäsi? Jos et nää verkkotunnuksen välittäjää hakusivulla, voit olla yhteydessä asiasta Traficomiin (Viestintä > Fi-verkkotunnukset).

FI-verkkotunnuksen voi siirtää joko aktiivisena tai kun sen voimassaoloaika on päättynyt.  Siirron aikana sinun tulee antaa henkilötunnuksesi/Y-tunnuksesi tai ulkomaalaisena syntymäaikasi siirtääksesi domainisi meille. Fi-verkkotunnuksen siirto meille on maksutonta ja sen voimassaoloaika jatkuu vaikka välittäjätaho vaihtuu. Mikäli verkkotunnuksesi on erääntynyt, voit uusia sen suoraan hallintapaneelimme kautta heti siirron valmistumisen jälkeen.

Muut verkkotunnuspäätteet, kuten .com, .net, .org

Muiden verkkotunnuspäätteiden siirrossa tarvitset siirtoavaimen (Authorization Key / Transfer Key / EPP-avain) ja verkkotunnuksen siirtolukon täytyy olla auki. Verkkotunnuksen siirtoavaimen saat verkkotunnuksen jälleenmyyjältä tai välittäjältä (Registrant). 

Verkkotunnuksen siirtoa rajoittavat tekijät:

  • Verkkotunnuksen tulee olla voimassa vähintään 7 päivää ennen siirron aloittamista. Verkkotunnuksen siirto voi kestää pisimmillään 7 vuorokautta ja sen on pysyttävä voimassa koko siirtoprosessin ajan.
  • Verkkotunnus on varattu tai siirretty alle 60 päivää aiemmin. Kansainvälisten verkkotunnuksien kattojärjestetön ICANN:in (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers)  mukaan verkkotunnuksen voi siirtää palveluntarjoajalta toiselle kun verkkotunnus on ollut rekisteröitynä tai siirrettynä nykyisellä palveluntarjoajallaan vähintään 60 vuorokautta.
  • Verkkotunnuksen omistajasähköpostiosoitteen on oltava voimassa tai verkkotunnuksen siirto voi keskeytyä/viivästyä

Verkkotunnuksen siirrosta meille veloitetaan hinnaston mukainen yhden vuoden uusinnan hinta, sillä verkkotunnus uusiutuu automaattisesti vuodeksi eteenpäin siirron yhteydessä.

HUOM! Sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi kun olet siirtämässä tai rekisteröimässä ensimmäistä kertaa verkkotunnusta kauttamme. Sähköpostiosoitteen vahvistaminen on yksi kansainvälisten verkkotunnuksien kattojärjestö ICANN:in vaatimista toimenpiteistä, mutta se tulee suorittaa ainoastaan kerran. Siirrettävän verkkotunnuksen tapauksessa sähköpostiosoitteesi tulee vahvistaa kahden viikon sisällä tai verkkotunnuksesi lukittautuu odottamaan vahvistusta. Lukittautumisen aikana verkkotunnukseen liitetyt palvelut, kuten kotisivut ja sähköposti, lakkaavat toimimasta. Lue lisää sähköpostin vahvistuksesta tästä ohjeartikkelistamme.

Palveluntarjoajakohtaiset ohjeet

  • 2 Auttoiko artikkeli?
Auttoiko tämä artikkeli teitä?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Yleistä verkkotunnuksista

Verkkotunnus (eng. domain) on osoite osoitepalkissa, esimerkiksi webhotellit.com. Lisäksi...

Verkkotunnuksen uusinta

Domain (verkkotunnus) uusitaan uusimismaksua vastaa. Uusimismaksu veloitetaan etukäteen ja sen...

Verkkotunnuksen yhteystietojen muuttaminen

Verkkotunnuksen yhteystiedot tulee pitää ajantasalla verkkotunnusrekisterissä. Erityisen on...

Verkkotunnuksen siirto Webhotellit.com:sta toiselle palveluntarjoajalle

Mikäli haluat siirtää verkkotunnuksesi (domainin) toiselle palveluntarjoajalle...

Verkkotunnuksen nimipalvelimen vaihtaminen

Hallintamme kautta voitte hallinnoida Verkkotunnuksen (domainien) nimipalvelimia. Kirjaudu...