GSuiten nimipalvelinasetukset

GSuite on Googlen tarjoama suosittu sähköpostipalvelu yrityksille. Tässä ohjeessa ohjeistamme miten nimipalvelintietueet asetetaan nimipalvelimille Gsuitea varten.

Tarvitset tätä varten joko nimipalvelupaketin tai webhotellin omalle domainillesi.

Huomaathan, ettei GSuite ole Webhotellit.comin tarjoama palvelu, joten asiakaspalvelu tämän palvelun osalta tarjoaa Google.

MX-tietueen asettaminen

Kirjaudu cPanel-hallintaan.

Avaa cPanelista nimipalvelinhallinta kohdasta DNS-tietueiden hallinta.

Korvaa nimipalvelinhallinnasta MX-nimipalvelintietueet GSuiten MX-tietueilla (esimerkissä käytämme omanimi.fi domainia):

Nimi

TTL

Tyyppi

Tietue

Prio

omanimi.fi.

3600

MX

aspmx.l.google.com

1

omanimi.fi.

3600

MX

alt1.aspmx.l.google.com

5

omanimi.fi.

3600

MX

alt2.aspmx.l.google.com

5

omanimi.fi.

3600

MX

alt3.aspmx.l.google.com

10

omanimi.fi.

3600

MX

alt4.aspmx.l.google.com

10

Kun olet muokannut tietueet, niin sen pitäisi näyttää tältä:

Nimipalvelintietueiden päivitys kestää noin 1 tunnin ajan. Testaa sähköpostin toiminta.  Testaa Googlen työkalulla, että MX-nimipalvelintietueet ovat oikein syöttämällä sivulle oma domainisi.

Jäikö jotain epäselväksi, tai tarvitsetko muuten vain lisää apua ongelmaasi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme mielellämme!
  • GSuite, MX-tietue, Nimipalvelin