Ohjaa sivustosi käyttämään suojattua yhteyttä (HTTP -> HTTPS)

Suosittelemme testaamaan sivustosi toimivuuden HTTPS-muodossa ennen kuin kaikki kävijät ohjataan käyttämään suojattua yhteyttä. Ota ohjaus käyttöön jos sivusto toimii ongelmitta HTTPS-muodossa (selaimen osoitepalkista osoite alkaa “https//:“). Mikäli toimivuudessa ilmenee ongelmia, ole yhteydessä sivustosi tekijään.

1. Kirjaudu webhotellisi cPaneliin (ohje: cPanel-kirjautuminen).

Valitse cPanelista Tiedostonhallinta.

2. Tiedostonhallinnassa valitse public_html. Public_html hakemisto on hakemisto, jonne tallennat verkkosivusi.

3. Public_html-hakemistossa valitse oikeasta yläkulmasta “Asetukset” ja sitten valitse “Näytä piilotetut tiedostot (dotfiles). Tallenna tämä asetus.

4. Asetuksien tallentamisen jälkeen tulee näkyviin .htaccess tiedosto. Valitse tiedosto ja tämän jälkeen “Muokkaa”.

5. Valitse aukeavasta ikkunasta “Edit”.

6. Lisää alla oleva konfiguraatioon ja Tallenna muutokset:

RewriteEngine On
  RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well\-known/acme\-challenge/ RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}

Mikäli on käytössä on WordPress, niin tässä on esimerkki konfiguraatio sitä varten:

#BEGIN WordPress
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/\.well\-known/acme\-challenge/
RewriteRule (.*) https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}
#END WordPress

Mikäli käytössänne on Drupal 8, niin voitte käyttää esimerkiksi seuraavanlaista uudelleenohjausta. Lisätkää alla oleva koodin pätkä RewriteEngine on rivin alle .htaccess tiedostossa