Otimme keväällä käyttöön LiteSpeed Cache -välimuistin cpanel01-palvelimilla sijaitseville Wordpress-sivustoille. Saatuamme tästä hyviä kokemuksia, olemme valmiita ottamaan kyseisen lisäosan käyttöön myös muillekin palvelimille. Välimuistin tarkoituksena on nopeuttaa Wordpress-sivustojen toimintaa.

Välimuistin käyttöönotto ja käyttö on täysin veloitukseton palvelu, eikä se vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Päivitys 29.08.2018: Välimuisti on otettu nyt käyttöön kaikilla asiakkailla joille asennus oli mahdollinen.  Mikäli välimuisti ei ole Wordpress-julkaisujärjestelmässänne käytössä, mutta haluaisitte sen käyttöön, olkaa yhteydessä asiakaspalveluumme niin selvitämme ja autamme parhaamme mukaan.

Päivityksen ajankohta

Tulemme asentamaan kyseisen välimuistilisäosan kaikille yhteensopiville Wordpress-asennuksille kaikille asiakaspalvelimillemme keskiviikkona 29.08.2018 aamupäivän aikana. Lisäksi tulemme jatkossa  säännöllisin väliajoin ajamaan kaikille palvelimille asennetuille uusille Wordpress-asennuksille kyseisen lisäosan käyttöön, ellei asiakas ole erikseen kieltänyt lisäosan asentamista. Tarkemmat tiedot kuinka voitte estää lisäosan asentamisen löydätte kohdasta “Välimuistin poistaminen käytöstä”.

Tietoa välimuistista

Käytetty välimuistilisäosa on LiteSpeed Cache, josta saa lisätietoa esimerkiksi seuraavilta sivuilta (englanniksi):

Välimuisti ei valitettavasti ole yhteensopiva kaikkien Wordpress-asennuksien kanssa. Yleisin syy toimimattomuuteen on, että käytössä on jokin toinen välimuistilisäosa, joka estää LiteSpeed Cachen asentamisen. Tästä syystä suosittelemmekin että nykyiset välimuistilisäosat otetaan pois käytöstä ennen LiteSpeed Cachen käyttöönottoa.

Voitte selvittää onko sivustoonne asennettu toimiva LiteSpeed Cache -välimuisti esim. katsomalla selaimella tiedonsiirron HTTP-otsikkotietoja. Välimuistin toiminnasta kertoo sivustoa selatessa otsikkotieto X-LiteSpeed-Cache: hit.  Otsikkotietoja voi tarkastella selaimessa painamalla F12 (kehittäjänäkymä), ja valitsemalla välilehden Network (tai vastaava, selaimesta riippuen). Mikäli tarvitsette apuja asian suhteen, asiakaspalvelumme palvelee mielellään.

Välimuistin poistaminen käytöstä

Mikäli haluatte ettei Wordpress-sivustoonne asenneta lisäosaa, voitte ilmoittaa tästä meille yhteydenottolomakkeen kautta.

Asiakas voi myös itse poistaa asennetun lisäosan käytöstä asennuksen jälkeen. Tämä onnistuu Wordpressin hallinnassa seuraavasti:
Wordpress Hallinta > Lisäosat > Käytössä > LiteSpeed Cache > Poista käytöstä

Tai mikäli käyttöliittymän kieli on englanti:
WP Admin > Plugins > Installed Plugins > LiteSpeed Cache > Deactivate

Tämän jälkeen lisäosa ei ole enää käytössä.

Lisäosaa ei kuitenkaan kannata poistaa kokonaan Wordpressin hallinnasta, sillä mikäli se poistetaan, voidaan se jatkossa asentaa automaation toimesta uudestaan. Mikäli haluatte poistaa lisäosan ja estää automaattisen asennuksen, voitte luoda tiedoston .litespeed_flag Wordpress-kansionne juureen. 23.08.2018

« Takaisin