Sähköpostin lähettäminen kotisivuilta - FormMail.cgi korvaaminen

Joillain palvelimilla on ollut käytössä keskitetty ohjelmakoodi sähköpostin lähettämiseksi kotisivuilta löytyvillä lomakkeilla, esimerkiksi cgi-sys/FormMail.cgi. Webhotellit.com ei valitettavasti tietoturva- ja roskapostitussyistä tue kyseistä tapaa sähköpostin lähettämiseen. Mikäli sivustonne on siirretty Webhotellit.com palvelimille palvelimelta jossa tälläinen keskitetty sähköpostin lähettäminen on ollut sivustonne käytössä, tulee teidän ottaa käyttöön jokin vaihtoehtoinen tapa lähettää sähköpostia kotisivuiltanne. Tähän on monia mahdollisuuksia miten voitte tämän toteuttaa.

Vaihtoehto 1. FormMail.pl

Mikäli ennen on ollut käytössänne tuo keskitetty FormMail.cgi, niin kenties helpoin ratkaisu on ladata uusin FormMail.pl omalle sivutilallenne. On kuitenkin ensisijaisen tärkeää tehdä muutokset ohjelmakoodin asetuksiin, jotta kyseistä ohjelmaa ei voida käyttää esim. roskapostin välittämiseen.

Kyseisen ohjelmakoodin asentaminen vanhan FormMail.cgi tilalle tapahtuu seuraavasti:

1. Lataa ohjelma osoitteesta http://www.scriptarchive.com/download.cgi?s=formmail

2. Pura paketti, ja lisää FormMail.pl kotisivujenne public_html/cgi-bin -kansioon

3. Muokkaa FormMail.pl asetukset seuraavasti:

1. Muokkaa seuraavalle riville:
      @referers = ('scriptarchive.com','YOUR_IP');
      Kohdan 'scriptarchive.com' tilalle sivujesi osoite jossa kotisivujesi lähetyslomake sijaitsee, ja 'YOUR_IP' tilalle käytetyn palvelimen IP (löydätte tämän vaikka cPanelista, “Palvelimen Tiedot” -sivulta, kohdasta “Jaettu IP-osoite”).

2. Muokkaa seuraavalle riville:
      @recipients = &fill_recipients(@referers);
      Seuraavasti:
      @recipients = ('^sinunosoite@example\.com');

Missä sinunosoite@example\.com tilalle laitat oman sähköpostiosoitteesi mihin haluat sähköpostin saapuvan. Muista laittaa . -merkkien eteen kenoviiva \.

Mikäli haluat useita sähköpostiosoitteita, voit laittaa niitä seuraavasti:
      @recipients = ('^sinunosoite@example\.com', '^sinuntoinenosoite@example\.com');

3. Anna FormMail.pl suoritusoikeus. Tämä onnistuu useimmissa FTP-ohjelmissa valitsemalla tiedoston, ja valitsemalla Execute-oikeuden kaikille kyseiselle tiedostolle. Tämä onnistuu myös komentorivillä komennolla chmod +x FormMail.pl

Esimerkiksi mikäli sivustosi sijaistsee osoitteessa example.com joka sijaitsisi vaikka palvelimella cpanel01.webhotellit.com jonka IP on 185.179.117.11, ja haluat lähettää kotisivuiltasi lomakkeen kautta sähköpostia osoitteeseen matti@example.com, tulisi FormMail.pl asetusten näyttää tältä:
$mailprog = '/usr/lib/sendmail -i -t';
@referers = ('example.com', '185.179.117.11');
@recipients = ('^matti@example\.com');

Lopuksi sinun tulee vielä muokata kotisivuiltasi löytyvää lomaketta, jos sinulla on ennen ollut lomake muodossa:

<form method=post action="/cgi-sys/FormMail.cgi">

Tulee se nyt muuttaa muotoon:

<form method=post action="/cgi-bin/FormMail.pl">

Vaihtoehto 2. PHPMailer

Ehkä tämän hetken suosituin tapa lähettää kotisivutilasta sähköpostia on käyttää PHPMailer-kirjastoa. Se onkin ylläpidetty, ja monipuolinen kirjasto asian hoitamiseen. Ohjeita kyseisen kirjaston käyttämisestä löydätte vaikka seuraavista lähteistä: