Yleistä verkkotunnuksista

Verkkotunnus (eng. domain) on osoite osoitepalkissa, esimerkiksi webhotellit.com. Lisäksi verkkotunnusta voidaan käyttää sähköpostiosoitteena kuten asiakaspalvelu@webhotellit.com. Verkkotunnuksen avulla sivuston käyttäjät tai asiakkaat löytävät helpommin verkkosivusi.

Verkkotunnuksille on saataville erilaisia päätteitä, kuten .fi, .com, .org, .net jne... Niitä on paljon erilaisia. Meillä on saatavilla yleisimmät päätteet ja niitä lisäillään palveluumme kokoajan. Yleisesti suosittelemme FI-verkkotunnusta, joka on suomalainen verkkotunnus ja sen myöntää Viestintävirasto. Fi-verkkotunnuksen voi tilata ja uusia meillä Viestintäviraston valtuuttamalla välittäjältä.

• fi-verkkotunnus, verkkotunnus, domain, dns