Päivitämme uusimmat saatavilla olevat PHP-versiot asiakkaidemme saataville pian sen virallisen julkaisun jälkeen.

Emme vaihda asiakkaidemme webhotellien PHP-versioita kuitenkaan automaattisesti uudempaan, sillä siinä on aina vaarana, että asiakkaan sivut eivät toimi uudemmilla versioilla. Tästä syystä asiakkaan tulee tehdä päivitys itse uudempaan versioon, ja varmistaa samalla sivuston toimivuus uudemmalla versiolla.

Voit vaihtaa PHP-version cPanelista kohdasta Ohjelmisto -> Select PHP Version. (ohje: cPaneliin kirjautuminen)

Valitse haluamasi versio ja sen jälkeen valitse Set as current.

Uusimman PHP-version käyttäminen on aina suositeltavaa. Tarkistathan käyttämäsi julkaisujärjestelmän tai ohjelmiston vaatimukset ennen PHP-version vaihtamista. Liian uusi PHP-versio voi aiheuttaa sivuston toiminnassa ongelmia. Mikäli ongelmia ilmenee, tarkista että uudemmassa PHP-versiossa on käytössä samat moduulit kuin vanhassakin. Yleisimmät ongelmat ovat ettei mysqlnd, nd_mysqli tai nd_pdo_mysql lisäosia ole valittu.

Mikäli haluat muuttaa PHP:n käyttämiä lisäosia (moduuleja) tai PHP:n asetuksia (kuten maksimissaan käytettävän muistin määrä), katso ohje PHP-asetuksien ja -lisäosien muuttaminen.

Vanhojen versioiden tuki

Ovatko vanhat versiot sitten turvallisia käyttää? PHP:n oma tuki rajoittuu tällä hetkellä vain 7.2 -versioon ja sitä uudempiin. Mutta käytössämme on HardenedPHP, joka ylläpitää tukea myös näille vanhemmille versioille joita tarjoamme asiakkaillemme. Täten sinun ei tarvitse pelätä PHP-versiosi turvallisuudesta, vaikka sivustosi ei toimisikaan uusimilla versioilla.

Uudemmalla versiolla lisää suorituskykyä

Suosittelemme kuitenkin vahvasti käyttämään mahdollisimman tuoretta PHP-versiota, sillä nopeusetu uudemmilla PHP-versioilla on merkittävä. Erityisen merkittävä suorituskykyparannus on siirtyä PHP 5 -versioista PHP 7 -versioihin. Sivuston nopeampi toiminta antaa sivustostasi luotettavamman kuvan, ja se auttaa jopa hakukonenäkyvyydessä. Sivustosi nopeutta voit tarkastella esim. Googlen PageSpeed Insights -työkalulla.

Myös lisäosilla voi saavuttaa nopeushyötyä, erityisesti kannattaa tarkastaa että OpCache-lisäosa on valittuna.

Lue lisää: Ohje PHP-asetuksien ja -lisäosien muuttaminen

Jäikö jotain epäselväksi, tai tarvitsetko muuten vain lisää apua ongelmaasi? Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, niin autamme mielellämme!
  • cPanel, PHP